Az Új Nemzedék Központ nyelvvizsgadíj-visszatérítés kommunikációjának támogatása egyedi tartalmi megoldásokkal

AzA Holnap Tali! fiataljainak közösségében a szórakoztatás mellett rendre dolgoztunk ki olyan tematikákat, melyek a fiatalok mindennapjait segíti. Folyamatosan foglalkoztunk az internetes zaklatás problémakörével, de készültek tartalmak a kultúra, sport egészséges életmód körében is. Egyik legnépszerűbb téma volt a nyelvvizsga kérdése volt, amit az ÚNK-val közreműködésben dolgoztunk fel.
A problémát és annak megoldását beleszőttük a Holnap Tali! sztorijába és a sorozat karaktereinek segítségével megoldást kínáltunk. A történet szerint a diákok nyelvvizsgát szeretnének tenni a felvételi extrapontok reményében, de alaposan elkedvetleníti őket, hogy a vizsgadíjat be kell fizetni. Ez nem mindenkinek megy könnyen, már-már elhalasztanák a vizsgát középiskola utánra, amikor kiderül, hogy január elsejétől a vizsga díja visszatéríthető. Igen ám, de csak a sikeres vizsgáé, ez motiválja a fiatalokat, hogy alaposan felkészüljenek a vizsgára. Megkérik az angolul nagyon jól tudó főszereplő Somát, hogy segítsen a felkészülésben, de mivel a végzősöknek nagyon sok a dolguk, egyáltalán nem tudnak olyan időpontot találni, ami mindenkinek alkalmas. Ekkor jön az ötlet, hogy kisvideókkal segítsen Soma a vizsgára való felkészülésben. (10 db 1-1,5 perces videó, amiben Soma tippeket ad a nyelvtanuláshoz).
Összesen 10, egy-másfél perces videó készült, amelyekben a főszereplő tippeket ad a nyelvtanuláshoz. Az első videó készítése a Sorozatban is bemutatásra került, a többit a Sorozathoz kapcsolódó alábbi online felületeken tettük közzé: a Sorozat Facebook oldala (https://www.facebook.com/holnaptali/?ref=br_rs); holnaptali.hu weboldal (https://www.petofilive.hu/holnaptali/); a Sorozat youtube csatornája(https://www.youtube.com/channel/UCYJYhtN5sApYshb3vqf625Q), de készítettünk insta posztokat és infógrafikákat is.

Partner

Új Nemzedék Központ